Бізнесмени жаліються, що Податковий кодекс розробили без них

П'ятниця, 18 червня 2010, 09:53

У ділових колах України стурбовані, що проект Податкового кодексу внесли до Верховної Ради без обговорення з представниками бізнесу.

Про це йдеться у заяві Української спілки промисловців та підприємців (УСПП), повідомляє агентство УНІАН.

Президент УСПП народний депутат Анатолій Кінах висловив стурбованість, що уряд розглянув проект Податкового кодексу, не організувавши його обговорення з представниками бізнесу.

"Ми сподіваємося, що сьогодні, коли документ знаходиться у Верховній раді, відбудуться серйозні слухання експертів, представників бізнесу, аналітиків для того, щоб врахувати позицію тих, кому Податковий кодекс доведеться виконувати щодня - промисловців і підприємців", - зауважив він.

Реклама:

У заяві наголошується, що проект Податкового кодексу викликає у діловому середовищі кілька серйозних зауважень.

Так, підприємці не згодні з розширенням повноважень контролюючих органів та зростанням адміністративного тиску, що може призвести лише до зниження довіри до влади та збільшення обсягів тіньової економіки.

У кодексі не передбачено зниження навантаження на фонд оплати праці. При цьому представники реального сектору економіки наголошують на необхідності прийняття закону про єдиний соціальний внесок, чіткому формулюванні питань праці і зарплати.

Крім того, потрібно глибоко розібратися з податком на додану вартість, з питаннями компенсації негативного сальдо платникам ПДВ, підкреслили в УСПП.

Бізнес переконаний, що податковий кодекс впливатиме на життя кожного українця, чи є він підприємцем, чи найманим працівником.

Тому, за словами бізнесменів, документ має бути "збалансованим, якісним, професійним, таким, що дозволить сформувати умови діяльності на довгостроковий період".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: