"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський буде боротися за своє "дітище" у судах

Четвер, 17 червня 2010, 20:22

Херсонський суднобудівний завод подав апеляцію на рішення Господарського суду Києва про скасування приватизації і повернення в держвласність 90, 25% акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Смарт-Холдингу", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Суд неправильно застосував норми програми приватизації, невірно витлумачив норми закону, не дав правильної кваліфікації правовідносин і не застосував позовної давності", - пояснили в прес-службі.

Апеляція подана до Київського апеляційного господарського суду на рішення Господарського суду м. Києва про скасування приватизації ЧСЗ.

Реклама:

Згідно з матеріалами, розміщеними на сайті "Смарт-холдингу", начальник регіонального відділення Фонду держмайна по Миколаївській області Євген Казанський на прес-конференції 16 червня відзначив, що нинішні власники ЧСЗ активно допомагають підприємству.

У той же час, переконаний Казанський, ситуація навколо приватизації ЧСЗ значно ускладнить становище заводу, якому зараз необхідно працювати за програмою будівництва корветів.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва рішенням від 28 травня зобов'язав повернути в держвласність 90,25% акцій ДАХК "ЧСЗ".

Генпрокуратура звернулася до суду за результатами перевірки, в результаті якої встановила численні порушення законодавства при приватизації пакета акцій ЧСЗ.

У свою чергу, прес-служба "Смарт-холдингу" з посиланням на першого заступника гендиректора холдингу Олексія Тимофєєва повідомила, що рішення суду пов'язане з подіями 2003 року, тобто, до приходу "Смарт-холдингу" на ЧСЗ, і не стосується діяльності холдингу .

Як відомо, сьогодні ХСЗ і ЧСЗ входять до складу "Смарт-холдингу", підконтрольного російському бізнесменові Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: