Янукович назвав умову об'єднання двох авіапромів

Четвер, 17 червня 2010, 17:52

Проект об'єднання авіапромів України і Росії буде підготовлено найближчим часом.

Про це заявив президент Віктор Янукович на прес-конференції у Сумах, повідомляє агентство "УНІАН".

Він підкреслив, що Україна буде шукати шляхи, як об'єднати авіапроми України та Росії.

"Нам це вигідно", - сказав Янукович, додавши, що Україна зацікавлена в тому, щоб мати серійне виробництво літаків, а не штучне.

Реклама:

За словами президента, сьогодні Україна і Росія приблизно порівну - "50 на 50" - виготовляють комплектуючі для літаків, тому об'єднання авіапромів створить явний ефект для розвитку галузі.

Перед цим Янукович, виступаючи на розширеному засіданні Сумського регіонального комітету з економічних реформ, зауважив, що об'єднання підприємств можливе лише за умови, якщо це збільшуватиме потужності власного виробництва.

"Ми будемо створювати спільні підприємства, об'єднуватись лише в тому разі, якщо один плюс один даватиме три, а не півтора", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, раніше голова російської Об'єднаної авіабудівної корпорації Олексій Федоров заявив, що об'єднання або обмін активами російських і українських авіабудівних підприємств можливе уже в 2011 році.

За його словами, українським партнерам були запропоновані два варіанти створення СП - або формування абсолютно нового спільного підприємства, або СП, в рамках якого українській стороні буде передана 50-процентна частка керуючої компанії "ОАК - Цивільні літаки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: