Азаров пообіцяв захистити комбінат Бойка від рейдерів

Четвер, 17 червня 2010, 17:37

Уряд не дозволить рейдерам захопити один з флагманів української металургії - Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з головою правління комбінату Володимиром Бойком, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Уряд підтримує трудовий колектив і голову правління ММК ім. Ілліча і не дозволить рейдерам захопити один з флагманів української металургії", - підкреслив Азаров.

У свою чергу, Бойко висловив упевненість в тому, що уряд забезпечить правовий захист законним власникам і нормальну роботу одного з найбільших вітчизняних металургійних комбінатів.

Реклама:

Також Бойко повідомив, що керівництво комбінату шукає економічно обгрунтовані рішення щодо об'єднання активів з метою забезпечити сировинну базу та ефективний маркетинг продукції ММК ім. Ілліча, відновити фінансову стабільність підприємства.

Азаров запевнив, що Кабінет міністрів, безумовно, захистить законні права та інтереси вітчизняного товаровиробника.

"Я знаю про ситуацію на комбінаті, позиція уряду в цьому питанні зрозуміла: ми на боці трудового колективу, генерального директора і ніколи не допустимо жодних рейдерських захоплень підприємства", - підкреслив він.

Також прем'єр-міністр пообіцяв, що уряд знайде рішення проблеми платежів комбінату за газ і проблеми відшкодування ПДВ з державного бюджету.

Як повідомлялося, 27 травня на сайті газети трудового колективу ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" "Іллічівець" було розміщено повідомлення про те, що офіс "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій ММК ім. Ілліча та ЗАТ "Ілліч-Сталь", захоплений невідомими.

За даними видання, група невідомих блокувала доступ співробітників до робочих місць, а директор "Української реєстраційної компанії" був поставлений до відома, що на його місце вже призначений новий керівник.

26 травня представник кіпрської компанії "Формігос Холдінг Лтд." Борис Подольський заявив, що 90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" були придбані в інтересах російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдінг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також кілька інших компаній викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належить близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.

Разом з тим Бойко спростовував інформацію про продаж підприємства, заявляючи про рейдерську атаку на меткомбінат.

15 червня Бойко заявив, що веде переговори про об'єднання активів підприємства з "Метінвестом" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!