"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна не мислить приватизацію без продажу "Укртелекому"

Четвер, 17 червня 2010, 16:26

Фонд державного майна вважає неможливим виконати план приватизації державного майна на 2010 рік без продажу державного пакета акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком".

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко в під час засідання комісії Верховної ради з приватизації, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словамив, щоб кошти від приватизації "Укртелекому" надійшли ще до 2011 року, конкурс необхідно оголосити до 16 серпня.

"Єдина можливість виконати план приватизації - це приватизація "Укртелекому", а він, як відомо, перебуває в управлінні Міністерства транспорту й зв'язку. Щоб гроші надійшли ще цього року, 15 серпня повинен бути оголошений конкурс", - сказав він.

Реклама:

Без продажу "Укртелекому", за прогнозами Рябченка, Фонд може одержати від приватизації (з огляду на кошти від реалізації холдингової компанії "Луганськтепловоз") не більше, ніж 1,5 млрд. гривень.

При цьому Рябченко підкреслив, що для продажу телекомунікаційної компанії необхідно вирішити 2 основні завдання: виведення спеціального зв'язку в окремі підприємства, а також укладання договору із кредиторами, які надали "Укртелекому" кредит на 500 млн. доларів і які після зміни власності мають право вимагати дострокового погашення позики.

Як повідомлялося, Верховна рада встановила рівень надходжень у державний бюджет від приватизації державного майна в розмірі 10 млрд. 262,66 млн. гривень в 2010 році, при цьому в січні-травні приватизація принесла бюджету лише 173,4 млн. гривень.

"Укртелеком" займає 78,5% ринку фіксованої телефонії, обслуговуючи 9,9 млн. абонентів. ФДМ має намір виставити на продаж 92,8% акцій компанії у серпні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!