"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Росії готові об’єднуватися з Україною авіапромами

Четвер, 17 червня 2010, 15:41

Об'єднання або обмін активами російських і українських авіабудівних підприємств можливе уже в 2011 році.

Про це заявив голова російської Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) Олексій Федоров, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Вважаємо цілком реальним вже у 2011 році провести об'єднання або обмін активами", - сказав Федоров.

Він зазначив, що якими будуть частки і що будуть представляти із себе ці активи, повинні будуть визначити власники - уряди Росії і України.

Реклама:

За словами Федорова, найближчим часом буде складено графік і до кінця 2010 року розроблений механізм обміну активами, який буде також включати оцінку цих активів однією з провідних незалежних аудиторських компаній.

Відповідаючи на питання про терміни створення спільного підприємства між ОАК і українським "Антоновим", Федоров відзначив, що "ідеться про два-три місяці".

За словами президента ОАК, українським партнерам були запропоновані два варіанти створення СП - або формування абсолютно нового спільного підприємства, або СП, в рамках якого українській стороні буде передана 50-процентна частка керуючої компанії "ОАК - Цивільні літаки".

Федоров відзначив, що СП "буде виконувати координуючі функції, активи в нього передавати не планується".

"СП буде координувати роботу з маркетингу і просування продукції на ринку, з післяпродажного обслуговування, із закупівель комплектуючих", - сказав глава ОАК.

Він підкреслив, що "якийсь рух активів почнеться тільки тоді, коли між російськими та українськими авіабудівниками піде реальна інтеграція".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: