"Белнефтехим" вийде на ринок АЗС Україніи

Четвер, 17 червня 2010, 14:33

Україна і Білорусь розглядають можливість створення спільного підприємства у сфері роздрібної реалізації в Україні світлих нафтопродуктів, вироблених на білоруських НПЗ, а також крупнооптових поставок моторних палив в рамках прямих довгострокових контрактів між держкомпаніями.

Про це йдеться в підсумковому протоколі зустрічі представників Мінпаливенерго України, НАК "Нафтогаз України", Концерну "Белнефтехим" і "БНК-Україна", яка відбулася 17 червня.

Документ підписали заступник міністра палива і енергетики України Ігор Кірюшин, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук, заступник голови білоруського держконцерну "Белнефтехим" Володимир Волков і гендиректор ТОВ "БНК-Україна" Микола Василевич.

Сторони прийняли рішення "у термін до 29 червня 2010 року створити спільну з представників НАК "Нафтогаз України", ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" та Концерну "Белнефтехим" робочу групу для опрацювання питань пов'язаних з підготовкою бізнес-плану зі створення СП, визначення цілей і завдань функціонування СП, вироблення рішень щодо географічної присутності СП, кількості АЗС і нафтобаз, залучених до проекту, обговорення маршрутів та логістики поставок, інвестпрограми та джерел фінансування проекту".

Реклама:

Крім того, сторони домовилися до 25 червня 2010 року провести додаткові консультації уповноважених представників НАК "Нафтогаз України" та Концерну "Белнефтехим", ЗАТ "Білоруська Нафтова Компанія" для забезпечення підписання прямих довгострокових контрактів на великооптові поставки в Україну світлих нафтопродуктів, виробництва білоруських НПЗ і початку їх поставок у липні 2010 року.

Як повідомлялося, 9 червня 2010 року Рада міністрів Республіки Білорусь прийняла постанову про те, що унітарне підприємство "Виробниче об'єднання "Белоруснефть", яке входить до Концерну "Белнефтехим", створює в Україні дочірнє підприємство ТОВ "Белоруснефть-Україна".

Дочірнє підприємство створюється з метою нарощування обсягів експорту нафтопродуктів виробництва білоруських нафтопереробних заводів, отримання додаткового прибутку від експорту нафтопродуктів, організації роздрібної торгівлі шляхом придбання в Україні мережі автозаправних станцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!