Соколовський: історія з "РосУкрЕнерго" спланована в "Газпромі"

Четвер, 17 червня 2010, 12:23

Експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський підтвердив, що Україна буде змушена віддати "РосУкрЕнерго" 5,4 млрд. доларів.

Про це він сказав в коментарі "Главкому".

"Ця цифру легко вирахувати - 12,1 млрд. кубометрів газу за формулою Тимошенко-Путіна - 337 доларів (за тисячу кубометрів). Плюс ще штрафні санкції ", - сказав Соколовський.

Він упевнений, що рішення Стокгольмського арбітражного суду про передачу компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу і штрафу на 200 млн. доларів буде виконано.

Реклама:

"Не за один рік, звичайно, це фізично так швидко зробити не можна", - додав експерт.

На його думку, вся ця історія в "Газпромі" була спланована з самого початку.

"Вони дали приманку, домовилися начебто з Тимошенко про переоформлення газу. При цьому не дуже наполягали на юридично чистому оформленні, "всі і так буде нормально". Але потім "Газпром" разом з іншими, поставивши свій підпис, подав до суду на Україну. Ось тепер Україна і повинна 5,4 млрд. доларів, у тому числі й "Газпрому", - відзначив Соколовський.

Як повідомлялося, у четвер БЮТ заявив, що розмір збитків, завданих країні рішенням Стокгольмського арбітражного суду, складе близько 5,4 млрд. доларів.

Це п'ята частина всіх наявних золотовалютних резервів України або майже половина обсягу допомоги МВФ, яку розраховує отримати уряд Миколи Азарова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!