"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будівельники сподіваються, що Рада все ж скасує ПДВ

Четвер, 17 червня 2010, 12:11

Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, керівники областей, будівельні організації та їх об'єднання звернулися до прем'єр-міністра та Верховної ради з проханням все таки включити до проекту Податкового кодексу норму про скасування податку на додану вартість на будівельні роботи при спорудження житла.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Мінрегіонбуду.

"Всі в один голос заявили, що з радістю прийняли звістку про підтримку урядом ініціативи щодо скасування ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла. Сьогодні ж, кажуть будівельники, коли Верховна рада розглядатиме в першому читанні проект Податкового кодексу, ця норма чомусь не включена", - наголошується у повідомленні.

Свою стурбованість будівельники мотивують тим, що не зможуть виконати доручення президента і прем'єр-міністра про відновлення темпів будівництва житла та обсягів введення його в експлуатацію на рівні докризового періоду, якщо довгоочікуване скасування ПДВ не втілять в життя.

Реклама:

Зокрема, в листі Української будівельної асоціації, направленому на ім'я прем'р-міністра Миколи Азарова, зазначається, що на сьогодні призупинено близько 80% будівництва житлових об'єктів, які розпочали будуватися ще в 2008 році.

За останні два роки нове будівництво житла майже не розпочиналося. Низький рівень купівельної спроможності населення України не покращує ситуацію на будівельному ринку

"Звільнення від податку, який безпосередньо впливає на вартість житла, стане першим кроком, що сприятиме здешевленню вартості будівництва житла і важливим чинником для пожвавлення діяльності будівельного комплексу, ринку нерухомості та вирішенню соціально-економічної проблеми забезпечення житлом громадян", - наголошується у листі.

У прес-службі Мінрегіонбуду нагадують, що подібна норма вже діяла у 1992-1997 роках (Декрет Кабінету міністрів від 26.12.1992 № 14-92 "Про податок на додану вартість"), що дало поштовх розвитку вітчизняного будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!