Вирішувати долю капіталізованих банків буде податківець

Четвер, 17 червня 2010, 11:37

Департамент з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів очолить директор департаменту контролю над фінансовими установами та операціями ДПАУ Тетяна Сисоєва.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

Сама Сисоєва каже, що наказу про її призначення поки немає, але робота в цьому напрямку ведеться.

"Я це підтверджую, але ще йде оформлення. Сьогодні (16 червня) о 14.00 я фактично заходжу на Поділ (місце розташування Мінфіну"), знайомлюся з людьми і вступаю в процес, а наказ про призначення буде ближче до кінця місяця", - сказала вона.

Реклама:

Під керівництвом Сисоєвої будуть працювати близько 15 фахівців - банкіри, юристи та аудитори, які 2009 року вже провели рекапіталізацію Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку, а також супроводжували переведення вкладів ліквідованого Укрпромбанку в Родовід Банк.

Департамент Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків на чолі з інвестбанкіром Теймуром Багіровим був створений у квітні 2009 року.

Команда Багірова провела рекапіталізацію трьох банків ("Київ", Родовід Банк і Укргазбанк), в капітал яких було вкладено близько 17 млрд. гривень бюджетних коштів.

У березні 2010 року Багіров залишив займану посаду і перейшов на роботу в Кабмін керівником групи радників віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.

З того часу обов'язки директора департаменту виконував Ярослав Матузка, який до цього обіймав крісло заступника директора департаменту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!