Тігіпко назвав умову для рекапіталізації Надра Банку

Четвер, 17 червня 2010, 11:23

Кабінет міністрів зможе почати рекапіталізацію Надра Банку лише в тому випадку, коли банк отримає згоду кредиторів на реструктуризацію всіх 100% зовнішнього боргу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Україна".

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи достатньо для початку рекапіталізації Надра Банку державою згоди 75% власників його єврооблігацій на реструктуризацію паперів, Тігіпко повідомив, що комісія, яка займається рекапіталізацією банків, прийняла рішення про повну реструктуризацію заборгованості цієї установи на умовах, які повинні бути не гіршими за умови реструктуризації за кредитами Нацбанку.

"Тому, якщо не буде реструктуризації на 100%, то, думаю, Кабмін буде змушений переглянути це питання. На мій погляд, використовувати державні гроші для повернення зовнішніх боргів буде складно. Не думаю, що уряд піде на це. Банку треба продовжувати, а краще закінчувати реструктуризацію боргів", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні 2010 року експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків назвала можливою бюджетну капіталізацію банку "Надра" після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови: розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд. гривень на умовах майже паритетних часток держави і приватного інвестора.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ також у травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже у травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд. гривень на паритетних засадах з державою.

Разом з тим, Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вважають більш доцільною ліквідацію банку "Надра", ніж прийняття рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей щодо виведення кредитно-фінансової установи з кризи.

Днями керівництво Надра Банку домовилося з власниками 75% єврооблігацій про реструктуризацію позики на 175 млн. доларів. Інвестори погодилися списати 47% боргу і отримати решту коштів протягом семи років.

В Нацбанку зазначають, що рішення про доцільність рекапіталізації проблемного системного Надра Банку за рахунок бюджетних коштів і приватного інвестора може бути прийнято до кінця червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!