"Укртелеком" заробить на Євро-2012

Четвер, 17 червня 2010, 09:27

Оргкомітет УЄФА визначився з телекомунікаційним партнером Євро-2012 - в Україні ним стане "Укртелеком".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на слова директора філії централізованих продажів послуг "Укртелекому" Ігоря Сиротенка.

"Оргкомітет розглядав кілька варіантів півробітництва з українськими операторами, але віддав перевагу нам. Контракт ще не підписаний, але ми розраховуємо, що це буде зроблено у вересні. Нині узгоджуються юридичні деталі", - сказав він.

Держоператор в рамках співпраці з УЄФА візьме на себе облаштування усієї телекомунікаційної інфраструктури на українських стадіонах, на яких пройдуть матчі чемпіонату, забезпечення зв'язком журналістів, технічного персоналу, інших офісів УЄФА.

Реклама:

На питання про те, чи проводився тендер на право стати офіційним оператором чемпіонату, в "Укртелекомі" не відповіли.

Як правило, УЄФА використовує практику призначення основним оператором чемпіонатів національних операторів, зазначає видання. При цьому найчастіше вони призначають субпідрядників.

За інформацією видання, допоміжними операторами стали компанії Vega і "Датагруп". Позиція третього субпартнера поки що вакантна.

Найприбутковішим для підприємства проектом під Євро-2012 стане співпраця з польським національним оператором зв'язку Telekomunikacja Polska SA щодо забезпечення телевізійної трансляції матчів чемпіонату.

За словами Сиротенка, компанія вже приступила до переговорів з польським оператором щодо координації дій двох компаній.

На період проведення Євро-2012 "Укртелекому" потрібно буде організувати канали передачі даних загальною ємністю 240 Гб/с (на сьогодні держоператор має канали ємністю 120 Гб/с) для забезпечення трансляції матчів зі стадіонів України.

Передбачається, що цими каналами відеосигнал буде передаватися зі стадіонів в єдиний центр передачі відеозображення УЄФА у Варшаві.

Як заявляє керівництво "Укртелекому", найближчим часом компанія планує приступити до прокладання кабелів до стадіонів.

"На території України мережу у нас досить розвинена. Але нам потрібно розширити ємність каналів на українсько-польському кордоні. Передбачається, що українська і польська сторони будуть інвестувати в проект самостійно. За попередніми оцінками, вклад "Укртелекому" складе близько 10 млн. євро", - відзначає Сиротенко.

В "Укртелекомі" розраховують на те, що інвестиції в проект повністю окупляться в процесі проведення чемпіонату.

"Маржа складе від 5 до 20% залежно від виду послуг", - відзначають представники держкомпанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!