Уряд хоче замінити курортний збір "туристичним"

Середа, 16 червня 2010, 18:03

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді ввести місцевий туристичний збір у розмірі 0,5-1% від вартості нічлігу в місцях тимчасового проживання.

Про це сказано в проекті Податкового кодексу, зареєстрованому 15 червня у Верховній раді, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до проекту кодексу, кошти від збору будуть направлятися в місцеві бюджети та використовуватися на розвиток туристичної та курортної інфраструктури у відповідній територіальній громаді.

Ставку туристичного збору, за проектом, установлюють відповідні місцеві ради в розмірі від 0,5 до 1% від вартості проживання (нічлігу) у готелях і інших установах готельного типу, гуртожитках, санітарно-курортних установах і зйомних квартирах.

Реклама:

При цьому у вартість збору не входять видатки туристів на харчування або побутові послуги, телефонні рахунки, обов'язкове страхування, оформлення паспортів та інші пов'язані із правилами в'їзду в країну додаткові видатки.

Збір, відповідно до законопроекту, не поширюється на жителів населених пунктів, на території яких він уводиться.

Податковими агентами зі стягнення туристичного збору можуть виступати як адміністрації готельних і санітарно-курортних установ, так і квартирні агентства, а також уповноважені місцевими радами юрособи та фізособи-підприємці.

У пояснювальній записці Кабмін зазначає, що має намір увести туристичний збір замість наявного в курортних зонах курортного збору.

Як відомо, також у проекті Податкового кодексу Кабмін пропонує Раді скасувати 10 місцевих податків і зборів, таких як комунальний податок, збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг, збір за право використання місцевої символіки, збір із власників собак, збір за видачу ордера на квартиру та низку інших місцевих податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!