У Азарова передумали збирати податок з нерухомості?

Середа, 16 червня 2010, 17:34

Проект Податкового кодексу, текст якого зареєстрований 15 червня у Верховній раді, не містить статті про введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У той же час, зазначає агентство, у вівторок разом із проектом кодексу була також зареєстрована пояснювальна записка, в якій прописано введення такого податку.

"Проект Податкового кодексу також передбачає введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (з 1 січня 2012 - на житлову нерухомість площею понад 300 кв.м, з 1 січня 2014 - на нежитлову нерухомість). Для фізичних осіб ставку податку запропоновано встановити за кожен квадратний метр загальної площі нерухомості в розмірі 2% від мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року (або близько 18,5 грн. на початок 2011 року). З юридичних осіб податок, у разі прийняття цієї редакції кодексу, буде стягуватися за ставкою 0,5% балансової вартості нерухомості", - йшлося у пояснювальній записці.

Реклама:

Проте вже у середу текст пояснювальної записки був оновлений і тепер в ньому відсутній вищевикладений текст щодо оподаткування нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: