Тимошенко пропонує нагородити колишніх керівників "Нафтогазу"

Середа, 16 червня 2010, 14:48

Юлія Тимошенко вважає, що колишній заступник НАК "Нафтогаз Україні" Ігор Діденко гідний подяки та нагороди, а не порушення кримінальної справи за фактом нібито нанесеного збитку Україні у зв'язку з переоформленням 11 млрд. кубометрів природного газу "Росукренерго" на користь української держави.

Про це Тимошенко заявила на прес-конференції в Хмельницькому, повідомляє її веб-сайт.

"Діденку потрібно надавати подяки і відзнаки за його заслуги перед батьківщиною, а не кримінальні справи, які сьогодні Янукович порушує з трьох причин: щоб помститися тим, хто у 2009 році позбавив їх корупційних оборудок; щоб прикрити свій злочин - це відволікаючий маневр такий; щоб розправитися з головними опозиційними політиками", - сказала вона.

На думку Тимошенко, такі дії нової влади є безпрецедентним, цинічним поводженням з державою "як з територією, яку сьогодні позбавляють майбутнього".

Реклама:

Вона уточнила, що кримінальні справи порушені не лише проти Ігоря Діденка, але й проти бухгалтерів НАК "Нафтогаз України".

"Україна увійшла в той етап свого життя, коли спецслужби, прокуратура порушують кримінальні справи не проти злочинцв, які у України забирають останнє. А проти тих політиків, людей, керівників, які Україні повертали той ресурс, який дозволив країні вижити в кризу", - додала вона.

Тимошенко подякувала колишньому заступнику голови НАК "Нафтогаз" Ігорю Діденку за повернення українській державі газу, яким незаконно володіла компанія "Росукренерго", що дозволило всій газовій системі вийти з банкрутства і прожити кризовий період.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!