"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко вважає ціну Луганськтепловозу "ринковою"

Середа, 16 червня 2010, 13:40

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що торги з продажу акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" були конкурсними, а ціна продиктована умовами ринку.

Про це він заявив на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я вважаю, що ціну все-таки визначає ринок. Те, що відбулися торги, і вони незважаючи ні на що були конкурсні, це найголовніше. Я можу сказати, що попиту на це підприємство все-таки і не могло бути, тому що споживачем продукції це Росія, необхідними технологіями займається і володіє в Росії одна компанія ("Трансмашхолдинг") і тому я вважаю, що це відповідь, чому не зростала ціна ", - відзначив Тігіпко.

За його словами, позитивним моментом вчорашнього конкурсу було те, що всі охочі могли взяти в ньому участь у той час, як в ході проведення минулого конкурсу з продажу "Луганськтепловозу" два претенденти були зняті адміністративним шляхом.

Реклама:

"Сьогодні ви не відчуєте жодних проблем з цим: хто хотів, той міг прийти", - підкреслив він.

Також, за словами Тігіпка, за час, який минув з проведення минулого конкурсу, змінилася економічна ситуація.

"Продовжується світова криза, це теж впливає на ціни", - вважає віце-прем'єр.

На уточнююче питання про оцінку того, що в кризу держава продала підприємство і не отримує прибуток до бюджету, оскільки має ці гроші компенсувати власнику заводу, Тігіпко відповів: "Ви поїдьте до Луганська і попрацюйте з тими людьми, які втратили цього інвестора. Ви знаєте, що вони вам скажуть? Що після того, як він пішов, заборгованості по зарплаті зросли. Тому ви вважайте не тільки одне, але і трохи інше: скільки податків ми вже втратили".

Крім того, Тігіпко навів приклад, як свого часу після об'єднання Німеччини підприємства купували за одну марку з метою залучення інвесторів і створення робочих місць.

Як повідомлялося, 15 червня Брянський машинобудівний завод виграв конкурс з продажу 76,001% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Вартість підприємства склала 410 млн. гривень - лише на 10 млн. гривень більше за стартову ціну.

Фонд держмайна допустив до конкурсу НВО ім.Фрунзе ("Енергетичний стандарт") і Брянський машинобудівний завод ("Трансмашхолдинг").

Третю компанію, яка подала заявку на участь у конкурсі, кіпрську" Мантар холдинг "(підконтрольна групі "Приват") ФДМ не допустив до участі в конкурсі. Ця компанія не надала двох важливих документів, які були передбачені чинним законодавством, зазначили у Фонді.

Після цього" Мантар Холдинг "заявила про протиправні дії Фонду державного майна щодо недопуску до участі в цьому конкурсі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!