Тимошенко: за "тіньову приватизацію" Україна не отримала від росіян жодної копійки

Середа, 16 червня 2010, 12:32

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє про початок тіньової приватизації українських підприємств на користь російських структур.

"Росії зданий безкоштовно наш "Луганськтепловоз". З "Луганськтепловозу" почалася масштабна тіньова приватизація", - сказала вона в Хмельницькому на зустрічі з представниками регіонального осередку Комітету захисту України, повідомляє її сайт.

При цьому Тимошенко звернула увагу на те, що "Луганськтепловоз" є стратегічним для України підприємством, яке забезпечує підприємства "Укрзалізниці" рухомим складом.

"Це абсолютно безкоштовна приватизація, тому що конкурсу ніякого не було, ніякого аукціону не було, все було сфальшовано, і 410 мільйонів гривень, які вони виручили, вже в договорі вони віддають тій же самій російській компанії, щоб вона це підприємство модернізувала", - обурюється лідер БЮТ.

Реклама:

Таким чином, за словами Тимошенко, державний бюджет у результаті продажу пакету акцій "Луганськтепловоз" не отримав жодної копійки, а Україна втратила своє стратегічне підприємство.

Як відомо, 15 червня 2010 року у Фонді держмайна відбувся конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз", переможцем якого визнано російську компанію "Брянський машинобудівний завод".

Пакет акцій було продано за 410 млн. гривень.

До конкурсу було допущено двох учасників - "Брянський машинобудівний завод" і Сумське МВО імені Фрунзе, конкурсна пропозиція останньої становила 400 млн. гривень, тобто на 10 млн. гривень менше, ніж запропонував "Брянський машинобудівний завод".

Ліцитатор пропонував провести аукціон, однак жоден з учасників не підвищив свою ціну.

Таким чином, конкурс фактично відбувся без торгів і переможцем було визнано компанію, яка запропонувала найвищу ціну - "Брянський машинобудівний завод".

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!