Українські авіаперевезення - найдорожчі й неефективні

Середа, 16 червня 2010, 09:29

Україна досягла певного прогресу у сфері забезпечення безпеки польотів, однак існує ряд проблем, що вимагають уваги.

Про це йдеться у повідомленні Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) із посиланням на ії генерального директора і президента Джованні Бісіньяні, який 10-14 червня уперше відвідав Україну з робочим візитом.

"Показники безпеки покращилися, але ще багато чого потрібно зробити. Ми повинні прискорити роботу з приведення стандартів безпеки у відповідність до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ICАО)", - наголосив він.

За словами Бісіньяні авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" і "АероСвіт" вже сертифіковані за стандартами IOSA.

Реклама:

"Ми маємо намір і надалі розширювати сферу застосування програм аудиту IATA в Україні, щоб у майбутньому отримання сертифіката IOSA стало для національних компаній обов`язковою вимогою", - підкреслив директор.

Також він зазначив, що аеропортові збори і тарифи на аеронавігаційне обслуговування в Україні залишаються необґрунтовано високими, повідомляє агентство УНІАН.

"Авіаційна інфраструктура в Україні є однією з найдорожчих у Європі, залишаючись при цьому однією з найменш ефективних. Це підриває конкурентоспроможність України. Потрібні негайні реформи", - підкреслив гендиректор IATA.

Він вважає, що підписання з Міністерством транспорту і зв`язку України і Державною авіаційною адміністрацією України Меморандуму про наміри відкриває шлях до ще ширшої співпраці між Україною та IATA.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!