"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росіяни розплатяться за "Луганськтепловоз" українськими грошима

Вівторок, 15 червня 2010, 11:43

Фонд держмайна має намір виплатити компенсацію Брянському машинобудівному заводу за попередню купівлю та відчуження акцій компанії "Луганськтепловоз" виключно в межах суми, запропонованої росіянами на повторному аукціоні.

Про це повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо їм повернути тільки ту суму, яку вони платять за підсумками сьогоднішнього конкурсу, тобто 410 млн. грн. Ми не можемо виплачувати їм 58 млн. дол., передбачених рішенням суду, оскільки це заборонено законом", - зазначив голова ФДМ.

Він також додав, що 16 червня ФДМ направить касаційну скаргу на судове рішення, що зобов'язує його виплатити 58 млн. дол. компенсації і висловив упевненість, що Фонд обов'язково виграє цю справу.

Реклама:

"Сьогоднішні торги дають нам підстави оскаржити це судове рішення", - сказав Рябченко.

За його оцінкою, ціна, за якою пакет акції "Луганськтепловозу" було продано повторно, є заниженою.

"Завод повинен коштувати більше. Я думаю, що при нормальному аукціоні ціна повинна була піднятися до 500 млн. грн.", - сказав він.

За словами голови Фонду, якщо б стартова ціна пакета становила 500 млн. грн., "Трансмашхолдинг" просто не брав би участі у конкурсі і дочекався б її зниження на 30%.

Як відомо, в ході конкурсу Сумське НВО ім.Фрунзе спочатку запропонувало за пакет 400 млн. грн., а Брянський машинобудівний завод - 410 млн. грн.

Раніше повідомлялося, що на початку 2010 року, щоб повернути заплачені кошти попереднього аукціону, росіяни звернулися з позовом до Господарського суду Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!