Коломойський опротестує продаж "Луганськтепловоза"

Вівторок, 15 червня 2010, 10:48

Компанія "Мантара Холдинг", що подала заявку на участь у приватизаційному конкурсі з продажу державного пакету акцій "Луганськтепловоза", заявляє про протиправні дії Фонду державного майна з її недопуску до участі у цьому конкурсі.

Про це йдеться у заяві уповноваженого компанії В'ячеслава Деришева, передає агентство УНІАН.

За його інформацією, протокол конкурсної комісії з висновками про відповідність "Мантара Холдинг" конкурсним умовам було складено ще 8 червня, проте відповідне рішення Фонду про недопуск компанії до участі у конкурсі з`явилося лише напередодні його проведення - 14 червня.

А рішення представники компанії, за словами Деришева, одержали у понеділок, 14 червня, о 17.00, фактично вже після закінчення робочого дня.

Реклама:

За його словами, Фонд держмайна не надав якихось виразних аргументів щодо того, чому компанію "Мантара Холдинг" не було допущено до участі у конкурсі.

"Все, що ми маємо, - це загальне, без конкретизації, посилання Фонду на пункт 6.9 Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, яке має, як мінімум, з десяток причин, через які компанії можуть бути не допущені до участі у конкурсі", - зазначив Деришев.

"Пояснити детальніше, на підставі якої саме вимоги нас не допустили до участі у конкурсі, у Фонді не вважали за потрібне", - додав він.

Деришев також відзначив, що, із свого боку, "Мантара Холдинг" виконала всі необхідні розпорядження для повноцінної участі у конкурсі, зокрема подала у визначені терміни належним чином оформлену заявку, зробила гарантійний внесок.

За його словами, компанія також повністю відповідає кваліфікаційним вимогам, що висуваються до учасників конкурсу, маючи частку участі в українській компанії, яка експлуатує залізничні локомотиви.

Він також повідомив, що опосередковано власниками даної компанії є відомі в Україні та за її межами бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які також є акціонерами найбільшого українського банку "Приватбанк".

На думку Деришева, подібне рішення Фонду держмайна є ні чим іншим, як поверненням до практики приватизації під конкретного покупця, замовних продажів стратегічних підприємств української економіки.

У зв`язку з цим він відзначив, що компанія зробить все, що від неї залежить, аби не допустити повернення подібної практики, а також вимагає дати правову оцінку діям Фонду щодо недопуску "Мантара Холдинг" до участі в конкурсі, у зв`язку з чим планує найближчим часом опротестувати дії Фонду держмайна, а також результати конкурсу в суді.

Раніше у ФДМ повідомляли, що компанію не допустили до конкурсу через відсутність двох важливих документів, які не було надано. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: