Українці витрачають в Польщі більше, ніж поляки в Україні

Вівторок, 15 червня 2010, 09:55

Українці в першому кварталі цього року витратили на покупки в польських магазинах на кордоні з Україною близько 130 млн. доларів.

Про це йдеться у дослідженні польського Держкомстату, повідомляє агентство УНІАН.

За даними польського відомства, українці витратили в Польщі за перші три місяці року на покупки майже в 6 разів більше коштів, ніж поляки в Україні - близько 20 млн. доларів.

Усі іноземці, які приїхали до Польщі з України, Білорусі і Росії  витратили в прикордонних районах близько 210 млн. доларів.

Реклама:

Білоруси витратили близько 74 млн. доларів, росіяни - 7 млн. доларів.

Громадяни України, що становлять 96% іноземців, які перетинали польсько-український кордон у першому кварталі, витратили майже на 18% більше коштів, ніж за перші три місяці 2009 року.

У той же час "вартість покупок", порівняно з останнім кварталом минулого року, зменшилася на 17%.

Кожен українець у першому кварталі витратив у Польщі в середньому близько 160 доларів, тоді як польські громадяни витрачали в Україні близько 40 доларів.

Згідно з дослідженням, яке проводилося на базі опитування громадян що перетинають зовнішній кордон Євросоюзу, українці найчастіше купували в Польщі будівельні матеріали (майже 40% витрат), домашню техніку (15%), м`ясо і м`ясопродукти (10%).

Поляки в той же час купували в Україні пальне (60% витрат), алкоголь (15%) і кондитерські вироби (10%).

За попередніми даними польського держкомстату, офіційний експорт товарів з Польщі в Україну в першому кварталі склав близько 755 млн. доларів, тоді як український імпорт до Польщі - майже 270 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!