У Тимошенко кажуть, що з Фірташем розрахуються газосховищами

Понеділок, 14 червня 2010, 18:54

Наслідком рішення Стокгольмського арбітражу може стати втрата Україною газових сховищ та незаконна приватизація облгазів та облтеплокомуненерго.

Про це заявив БЮТівець Андрій Сенченко, коментуючи рішення суду, згідно з яким "Нафтогаз" має повернути РосУкрЕнерго 11 мільярдів кубометрів газу, а також передати 1,1 мільярд кубометрів як компенсацію.

БЮТівець заявив, що "в зазначеному процесі використовуються добре відомі у світі рейдерські прийоми, коли одне підприємство подає в суд на інше "своє" підприємство для того, щоб закріпити необхідній результат судом", йдеться у повідомленні.

"Коли держава Україна вивела із процесу захисту інтересів НАК у Стокгольмському суді команду юристів-міжнародників, а залишила лише відомчих юристів НАК, то цей й стало судом сам на сам із заздалегідь запрограмованим результатом", - сказав він.

Реклама:

"А коли влада говорить про те, що звертатиметься до суду з апеляцією - це другий етап того ж рейдерського прийому - закріплення необхідного рішення у другій інстанції", - зазначив БЮТівець, повідомляє прес-служба блоку.

За словами Сенченка, "мета цих махінацій - отримати позовні понад 5,5 млрд. доларів", йдеться у повідомленні.

"Оскільки ці кошти буде не реально отримати грошима, то слід очікувати, що з'являться мирові угоди, компромісні схеми, наприклад, щодо передачі на 100 років в оренду підземні газосховища, а ще, можливо, на якусь частину боргу погодяться взяти борги облгазів та облтеплокомуненерго", - сказав БЮТівець.

Він заявив, що це "може призвести до завершення незаконної приватизації, яку почав Янукович ще під час свого перебування на посаді прем'єр-міністра".

Крім того, він вважає, що "той факт, що працівники СБУ до пізнього вечора розносять працівникам "Нафтогазу" та "Укртрансгазу" повістки на допит до слідчих СБУ - це зайвий раз підтверджує, що СБУ обслуговує інтереси "РосУкрЕнерго", зазначається у повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!