Податковий кодекс можуть прийняти всліпу

Понеділок, 14 червня 2010, 18:35

Податковий кодекс можуть прийняти без детального обговорення, оскільки зміни в документ вносяться практично щодня.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королівська, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

За її словами, поки ніхто з народних депутатів не бачив остаточного варіанту Податкового кодексу.

"Нас турбує поспіх з прийняттям Податкового кодексу. Кабінет міністрів наполягає на його якнайшвидшому прийнятті, але в результаті депутати можуть проголосувати за обкладинку, не вникаючи в суть документа", - відзначила Королевська.

Реклама:

Голова парламентського комітету пояснила, що уряд наполягає на прийнятті документа до 7 липня.

"В Росії, Казахстані, і в усьому світі такий основоположний документ, як Податковий кодекс, спочатку виносився на обговорення громадськості, представників ділового співтовариства. І лише після цього детально розглядався в парламенті", - заявила Королевська.

На її думку, поспішне прийняття Податкового кодексу без урахування думки експертів, представників бізнес-середовища, може призвести до неоднозначних наслідків для економіки країни в цілому.

Як повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, проект Податкового кодексу, зокрема, передбачає зменшення ставки податку на додану вартість і податку на прибуток на 1 процентний пункт на рік протягом п'яти років.

Раніше міністр фінансів Федір Ярошенко зазначив, що проектом кодексу пропонується зниження ставки податку на прибуток підприємств з 25% до 20% в 2011 році і поступове зниження до 17% до 2014 року.

Проект Податкового кодексу затверджено 9 червня на засіданні уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!