Янукович пропонує депутатам зберегти обмеження на валютне кредитування

Понеділок, 14 червня 2010, 15:50

У Верховній раді зареєстрований законопроект №6517, яким пропонується внести зміни до закону про внесення поправок у податкове законодавство (№6337), відмовившись, серед іншого, від ослаблення обмежень на валютне кредитування.

Ініціатором законопроекту виступив президент Віктор Янукович, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прийняття проекту закону обумовлене необхідністю усунення норми, яка перешкоджає належному виконанню Нацбанком України своїх конституційних функцій", - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Згідно з документом, передбачається скасування норми щодо доручення Нацбанку встановлювати коефіцієнт резервування (за ступенем ризику) за кредитними операціями банків в іноземній валюті позичальникам, які не мають джерел надходження валютної виручки, по заборгованості, яка визнана стандартною, субстандартною або "під контролем", у розмірі не більше 3%.

Реклама:

Як повідомлялося, прийнятий парламентом у травні 2010 року закон №6337 підписаний головою Верховної ради, тоді як інформація про підписання цього документа главою держави поки відсутня.

Цим законом передбачається, зокрема, ослаблення обмежень на валютне кредитування, введених в кінці 2008 року для протидії кризовим явищам в банківському секторі.

Проти прийняття цієї норми виступав центральний банк: за його оцінкою, реалізація цієї ініціативи призведе до зростання валютних позик, незважаючи на негативний досвід фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!