Мінпромполітики поставило погашення боргів у пріорітети

Понеділок, 14 червня 2010, 12:04 -

Питання погашення заробітної плати на вітчизняних підприємствах перебуває на постійному контролі уряду та Мінпромполітики.

Про це заявив міністр промислової політики Дмитро Колєсніков на нараді щодо вирішення актуальних проблем розвитку Харківської області, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

За словами міністра, в Харківській області майже чверть промислових підприємств належить до машинобудівного комплексу - ВАТ "Турбоатом", ХДАВП, ВАТ "Харківський підшипниковий завод", ЗАТ завод "Південкабель", ЗАТ "ЛКМЗ", ВАТ "Завод ім. Фрунзе", ДП "Завод ім. В.О. Малишева" та інші.

За 4 місяці 2010 року підприємствами машинобудування реалізовано продукції на суму 2,4млрд. грн., що складає 16,2% від загального обсягу реалізації продукції на Харківщині.

Реклама:

Колєсніков коротко окреслив головні проблеми підприємств машинобудівного комплексу регіону: "Майже для кожного другого підприємства Харківської області актуальними є проблеми з повернення ПДВ та погашення боргу із заробітної плати".

Міністр зазначив, що питання погашення заборгованості із заробітної плати на вітчизняних підприємствах нещодавно розглядалось на нараді в уряді.

"В цілому по Україні за період березень-травень 2010 року заборгованість поступово зменшується, а лише протягом травня, відбулось її скорочення на 10,7%", - зазначив міністр і додав, що для забезпечення повної ліквідації заборгованості із зарплат на промислових підприємствах, міністерством сформований реєстр підприємств - боржників державної форми власності, відповідно до якого здійснюється щотижневий моніторинг стану її погашення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: