Азаров виділяє мільярд на житло

Понеділок, 14 червня 2010, 11:24

Кабінет міністрів затвердив порядок використання в 2010 році коштів Стабілізаційного фонду у розмірі 1,04 млрд. гривень для забезпечення громадян житлом.

Відповідне рішення ухвалено 9 червня, повідомляє прес-служба Кабміну.

З цієї суми безпосередньо на фінансування будівництва доступного житла буде направлено 900,7 млн. гривень

139,3 млн. гривень, які залишилися, будуть розподілені на придбання житла на умовах пайової участі для військовослужбовців і молодих сімей (115,9 млн. грн.), на компенсацію Державній іпотечній установі витрат на придбання в 2009 році квартир для окремих категорій громадян (11,85 млн. грн.), на формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов (11,35 млн. грн.), а також на внесення змін до державних будівельних норм з урахуванням архітектурно-планувальних, конструктивних та технічних рішень, санітарно-гігієнічних умов до доступного житла (200 тис. грн.).

Реклама:

Також передбачається створення спеціальної міжвідомчої комісії для розгляду пропозицій щодо формування переліку житлових будинків, на будівництво яких або придбання житла в яких будуть спрямовуватися кошти Стабфонду.

Як повідомлялося, держава має намір з липня почати фінансування добудови перших 34 житлових недобудов у розмірі 600 млн. гривень.

Згідно з переліком цих об'єктів, рівень готовності 24 складає 70% і вище, 10 об'єктів - 60-69%.

У переліку - житлові недобудови в Києві (шість), Київській області (шість), Харкові (шість), Дніпропетровську (три), Севастополі (дві), Хмельницькому (дві) і по одній в Сімферополі, Житомирі, Полтавській області, Рівному, Вінницькій області, Кіровоградській області, Луганську, Херсоні, Чернігові.

Серед великих забудовників до переліку потрапили об'єкти АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд"(Київ), ВАТ" Трест "Житлобуд-1" (Харків), ТОВ "ТМО "Ліко-Холдинг" (Київ), ТОВ фірма" Консоль Лтд." (Крим) та інші.

Згідно з даними Мінрегіонбуду, станом на 1 січня 2010 року в Україні налічувалося 4,3 тис. недобудованих житлових будинків.

На завершення 459 об'єктів (50 тис. квартир) зі ступенем готовності від 70% необхідно 5,4 млрд. гривень, на завершення 683 об'єктів (72 тис. квартир) зі ступенем готовності від 50% - 9 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!