Huawei виходить на український ринок зі смартфоном

Понеділок, 14 червня 2010, 09:49

Китайська Huawei, відома в Україні як постачальник телекомунікаційного обладнання, вирішила зайнятися продажем телефонів.

У п'ятницю компанія повідомила про відкриття в країні представництва Huawei Device і виведення на ринок перших чотирьох моделей смартфонів - U8230, U8300, U8500 і U8800 - на операційній системі Android, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми ведемо переговори з роздрібними мережами, зокрема з "Евросетью" і "Мобілочкою", а також з мобільними операторами. Найбільш успішні переговори з "Київстаром", - розповіла PR-менеджер регіонального відділення Huawei по Росії, Україні і Білорусі Юлія Кольдічева.

"Ми ведемо переговори з Huawei про продаж смартфонів через нашу мережу, але поки домовленості не досягнуто", - зазначив операційний директор групи компаній "Алло" Максим Раскін.

Реклама:

Джерело в "Астеліті" (TM life:)) повідомив, що в компанії готується спеціальний тариф, який передбачає субсидування одного з смартфонів Huawei. Наприкінці травня про спеціальний тариф з субсидією на модель U8230 для білоруських абонентів life:) оголосив гендиректор оператора в Білорусії Озджан Ерміш, який раніше працював директором з маркетингу "Астеліту".

Ціни на нові пристрої Huawei поки не оголошені, але очікується, що вони будуть дешевші за аналогічні за характеристиками смартфони відомих брендів.

"Про бренд Huawei ніхто не чув, і, якщо вартість Huawei буде такою ж, як у відомих брендів (Nokia, Samsung, HTC та інші), покупець, природно, вибере бренд, який йому знайомий", - вважає Раскін.

За його словами, щоб розкрутити бренд на українському ринку, необхідно витратити на рекламу не менше 1 млн. доларів на рік.

У 2009 році продажі Huawei Device у світі склали 90 млн. пристроїв на суму 5 млрд. доларів. За даними дослідницької компанії Gartner, у світових продажах мобільних телефонів частка Huawei в I кварталі 2010 року склала 1,3%.

Huawei - не перший виробник смартфонів, що вийшов на український ринок після кризи, зазначає видання.

26 травня про початок офіційних продажів в Україні оголосила компанія HTC, яка виробляє пристрої на операційних системах Android і Windows Mobile.

А в кінці минулого тижня про початок поставок смартфонів в Україну оголосила компанія Acer.

Експерти пояснюють відновлення ринкової активності тим, що в умовах економічної стабільності споживачі віддають перевагу модернізованим мобільних пристроїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!