Акімова: 99% реформ почнуться вже цього року

Субота, 12 червня 2010, 14:38

Переважна більшість реформ, запланованих програмою економічного реформування України на 2010-2014 роки, буде втілюватись вже 2010 року.

Про це заявила заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Переважна більшість, 99%, реформ починаються цього року. Але за термінами вони значаться там, де ми передбачаємо їх закінчення. Наприклад, забезпечення цільової адресності соціальної допомоги - завдання, безумовно, 2011 року, але ніяк не 2012", - констатувала Акімова.

Схожа ситуація, за її словами, і з іншими ключовими пунктами програми, в датуванні яких вказані періоди завершення певних реформ, а не їх початку.

Реклама:

"Якщо ми, приміром, говоримо про впровадження другого рівня пенсійної системи в 2012 році, то це означає кінець реформи, а не її початок", - заявила Акімова.

На запитання про те, чому вона особисто терміном початку впровадження другого рівня пенсійної системи раніше називала 2013 рік, Акімова відповіла: "Моє особисте враження - найближчих двох років може не вистачити, аби забезпечити усі умови".

"Але оскільки програма реформ - це ж не програма виключно Акімової, її писали робочі групи, експерти, державні чиновники, які сперечалися між собою, то консенсусна думка - що ми можемо зробити усе необхідне і підготувати до кінця 2012 року усі умови для впровадження другого рівня", - наголосила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!