"Нецільові" сільгоспугіддя обкладуть податком

Субота, 12 червня 2010, 13:07

Сільгоспугіддя, надані для ведення товарного сільгоспвиробництва, у разі, коли таке виробництво не здійснюється понад три роки, запропоновано оподаткувати із застосуванням підвищуючого коефіцієнта.

Така норма міститься в проекті Податкового кодексу, схваленого урядом, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, пише тижневик "Дзеркало тижня".

"Розділом "Плата за землю" вирішуються питання, зумовлені прогалинами у чинному законодавстві", - пояснила заступник міністра.

Вона зазначила, що кодексом, зокрема, передбачено обмеження застосування пільгових ставок при оподаткуванні земель, наданих залізницям (залишається - під смугами відведення) та гірничодобувним підприємствам (залишається - під видобування корисних копалин і розробку родовищ корисних копалин).

Реклама:

Окрім того, суб'єкти господарювання, якіо мають у постійному користуванні земельні ділянки, але таке право ними не оформлено в законному порядку, сплачують податок в однократному розмірі, зазначено в документі.

При переході права власності на будівлю (її частину) податок за земельну ділянку, на якій розташований такий об'єкт нерухомості, буде сплачуватися з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

За словами Єфименко, у проекті Податкового кодексу в один податковий платіж також об'єднуються податок за користування надрами для видобування корисних копалин і збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: