"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергетичний" міністр пояснив, нащо Україні багато газу

Субота, 12 червня 2010, 00:05

Завдяки зростанню промвиробництва, в Україні росте споживання газу.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Інтер".

"У нас сьогодні росте споживання газу в країні. Зростання промвиробництва приблизно 5-6%, по мультиплікатору зростання споживання газу - 1,7 рази. Тобто у нас буде не 52 млрд. (кубометрів), як ми планували під час кризи, а близько 60", - сказав міністр.

"Саме з цим пов'язана закупівля, яку ми підписали в квітні цього року. Ми бачили, що зростає промисловість, ми зрозуміли, що буде підвищене споживання. Ми виявилися праві", - відзначив він.

Реклама:

Також Бойко сказав, що "дуже обережно ставиться" до висловлювань "вистачить - не вистачить газу", накопиченого у сховищах.

"Це чисто професійні питання, які знаходяться в повній компетенції фахівців "Укртрансгазу", що відповідають, у тому числі, за дотримання газового балансу. І коли ми проводимо наради і визначаємо, скільки потрібно газу, - ми орієнтуємося не на думки політиків, а на думки фахівців", - сказав міністр.

"І, виходячи з цих думок і потреб нашої країни, ми накопичуємо стільки газу, щоб країна спокійно жила, а не мала тих проблем, які були у нас в 2009 році", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!