Азаров щомісяця шукатиме рейдерів на великих підприємствах

П'ятниця, 11 червня 2010, 14:08

Стратегічні підприємства, підприємства з держчасткою, а також монополісти будуть щомісяця перевірятися на предмет ризику рейдерського захоплення.

Відповідне розпорядження Кабінету міністрів "Про затвердження плану заходів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств" 1199-р оприлюднене на урядовому веб-порталі.

Документ передбачає аналіз відомостей про підприємства, які мають стратегічне для економіки та безпеки держави значення, займають монопольне становище на ринку, підприємствах, держчастка в статутному капіталі яких перевищує 25%.

У разі виявлення ознак їх протиправного поглинання і захоплення, фіктивного банкрутства або доведення до тривалих корпоративних конфліктів, відповідна інформація має бути подана до Фонду держмайна, Мін'юсту, МВС, Генпрокуратури, Кабінету міністрів.

Реклама:

Уряд розпорядився визначити обсяг і порядок надання органам державної контрольно-ревізійної служби відомостей з Єдиного реєстру об'єктів державної власності з метою посилення контролю збереження та ефективного використання держмайна.

Держкомзем і Рада міністрів Автономної Республіки Крим, а також обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації за участю органів місцевого самоврядування на постійній основі повинні забезпечувати при наявності рішень про надання земельних ділянок у постійне користування і розробленої документації із землеустрою видачу держпідприємствам, установам і організаціям держактів на право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані їхні майнові комплекси.

Протягом червня 2010 року члени міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств повинні проаналізувати законодавчі акти і внесення до Верховної Ради законопроекти, спрямовані на протидію рейдерству, і подати Мін'юсту пропозиції щодо внесення змін до них з метою забезпечити неможливість протиправного поглинання та захоплення підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: