"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" прокредитує недобудоване житло

П'ятниця, 11 червня 2010, 13:38

"Ощадбанк" почне пільгове кредитування будівництва житла з високим ступенем готовності.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами чиновника, пільгові кредити обсягом 600 млн. гривень через "Ощадбанк" отримають 34 об'єкти. Йдеться про кошти Державної іпотечної установи, які за словами урядовців, буде використано для кредитування забудовників 2010 року, їх загальна сума - 2 мільярди гривень.

"Завдання "Ощадбанку" - профінансувати ці будівництва за пільговими кредитами. Я сподіваюся, що це буде навіть дешевше, ніж заплановані раніше 14% річних у гривні. Нацбанк зменшив ставку рефінансування, тому сьогодні цей відсоток може бути ще дешевше, тобто в районі 12-13% річних в гривні ", - сказав заступник міністра.

Реклама:

Він зазначив, що для початку кредитування необхідно внести зміни до положення про ДІУ, тому що установа на сьогодні може кредитувати тільки фізичних осіб.

"Залишилася одна позиція, яку потрібно вирішити - потрібно внести зміни до положення про ДІУ, тому що вона може кредитувати тільки фізосіб. Але сьогодні прокредитувати фізосіб неможливо, тому що ні одна людина взяти кредит не зможе", - сказав заступник міністра.

Єдиний шлях, за словами чиновника, це кредитувати забудовника. "Кредитувати будемо "Ощадбанк", а він, у свою чергу, купить у ДІУ облігації під держгарантії", - пояснив Ісаєнко.

За словами Ісаєнко, відповідні зміни до положення про ДІУ можуть бути прийняті на засіданні уряду 16 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!