"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НУНС кажуть, що Азаров узаконює рейдерство і вішає "лапшу"

П'ятниця, 11 червня 2010, 13:07

Урядовий проект податкового кодексу узаконює нову форму рейдерства, стверджує депутат від НУНС Ксенія Ляпіна.

"У проекті податкового кодексу з'явилося одне "ноу-хау" - поняття "опитування". Це означає, що податкова може прийти й опитати будь-якого працівника на підприємстві". - сказала вона, повідомляє прес-служба "За Україну".

За словами Ляпіної, вже є такі випадки по Україні, "коли податківці прийшли на підприємство і спитали в першого-ліпшого працівника - "ви знаєте власника підприємства?".

"Вони кажуть, що не знають, а податкова записує - фіктивне підприємство. Це при тому, що воно має обладнання, приміщення, біля тисячі працівників, а його визнають фіктивним. Але ж рядові працівники не повинні знати власника - вони можуть знати максимум директора чи керівника відділу кадрів", - сказала вона.

Реклама:

За словами депутата, зараз власники цього підприємства подали позов до суду, "але суд боїться розглядати цю справу, бо боїться влади, яка займається рейдерством".

У той же час, зазначила депутат, податкові канікули, розрекламовані на всіх біг-бордах Януковича, податковим кодексом вводяться для підприємців, які працюють в сфері надання послуг населенню, в яких річний оборот не більше 300 тис. гривень.

"Умовно кажучи - це чоботарі і швеї, яким уряд хоче зробити "велику послугу" - звільнити від податку на прибуток, коли самого прибутку в них нема. Податкові канікули - це лапша", - наголосила Ляпіна.

Тому, на її думку, зараз потрібно вплинути на хід ухвалення податкового кодексу у Верховній Раді і не допустити ухвалення цих норм.

"Я переконана, що підприємці в змозі листами, телефонними дзвінками, телеграмами, акціями прямої дії донести до влади свою незгоду з цим податковим терором", - сказала Ляпіна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!