Путіна підозрюють у "фінансовій піраміді" для України

П'ятниця, 11 червня 2010, 10:44

Міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко висловлює занепокоєння відсутністю інформації з боку української влади щодо цільового призначення кредиту від Росії в сумі 2 млрд. доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ, передає агентство УНІАН.

За словами Сенченка, ці кошти - "піраміда, яка заганяє Україну у велику фінансову яму та політичну залежність від кредиторів".

"У нас викликає занепокоєння практика непублічних дій української влади у питаннях зовнішніх запозичень", - сказав він.

Реклама:

За словами Сенченка, подібні рішення мають ухвалюватися публічно, із дотриманням відповідних процедур, за згодою парламенту, "оскільки це держава бере в борг, а не Янукович чи Азаров особисто".

"Всі ці дії призводять до того, що, по суті, вибудовується фінансова піраміда, учасником якої стає Україна", - сказав він.

Сенченко зауважив, що якщо кошти беруться на півроку, то виникає питання, з яких джерел через півроку погашати ці кошти.

"Аналізуючи держбюджет-2010 та наміри влади щодо фінансування своїх фантазій, можна прогнозувати, що через півроку країна буде в набагато гіршому фінансовому стані, ніж зараз. А це значить, що Україна змушена буде вкотре вже на гірших умовах брати нові кошти на погашення цього кредиту і на погашення відсотків", - сказав він.

Сенченко також висловив занепокоєння відсутністю офіційної інформації з боку української влади щодо цільового призначення коштів російського кредиту.

За його словами, формулювання "на погашення дефіциту держбюджету" - це універсальна формула, яка дозволяє за корупційними схемами розікрасти будь-які обсяги коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!