Уряд визначився з авіапідприємствами, які підтримає

Четвер, 10 червня 2010, 18:57

Кабінет міністрів затвердив перелік підприємств, на які поширюються заходи з тимчасової державної підтримки відповідно до закону "Про розвиток літакобудівної промисловості".

Це закріплено постановою № 405 від 9 червня, оприлюдненою на урядовому веб-сайті.

До переліку увійшли 34 підприємства, включаючи підприємства авіакосмічного комплексу, ВПК і авіаремонтні заводи Міноборони.

Згідно з документом, Міністерству промислової політики доручено "забезпечити контроль над відповідністю включених до переліку підприємств вимогам закону, і у разі виявлення невідповідності, підготувати пропозиції про їх виключення з переліку".

Реклама:

Як повідомлялося, в січні 2010 року Верховна рада прийняла закон, який передбачає звільнення літакобудівних підприємств від сплати ПДВ при імпорті необхідної у виробництві продукції (крім підакцизної), а також від сплати земельного податку на ділянки, які використовуються для виробництва літаків або агрегатів для них.

Пільговий період введений до 2016 року.

Документом також передбачено ряд пільг при визначенні розмірів амортизації основних фондів і формування валових доходів.

Закон встановлює три режими амортизації обладнання: звичайний, бонусний і прискорений, при цьому бонусна амортизація може застосовуватися до нового обладнання. Термін оплати поставок збільшується з 90 днів до 180.

Список підприємств, для яких будуть діяти преференції, затверджується Кабінетом міністрів за участю Мінпромполітики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: