"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" не бачить конкуренції своєму газу

Четвер, 10 червня 2010, 16:29

Європейська газотранспортна система створена для транспортування мережевого газу, і постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) споживачам більшої частини Європи нею організувати складно.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на конференції в рамках щорічних загальних зборів Європейського ділового конгресу, повідомляє агентство "Интерфакс".

За його словами, використання ЗПГ в Європі носить локальний характер - його застосовують переважно в прибережних районах, розташованих недалеко від регазифікаційних терміналів.

"Основний обсяг газу, який поставляється споживачам, це традиційний трубний газ. І європейська газотранспортна система влаштована саме так, щоб доставити цей газ до споживача вчасно і в заявлених обсягах. Іншими словами, поставити якийсь обсяг газу з регазифікаційного терміналу до покупця, скажімо, в центральній частині Європи, найчастіше неможливо технічно", - заявив Міллер.

Реклама:

Створення ж нової газотранспортної системи для поставки ЗПГ "в усі куточки Європи, якщо така ідея раптом виникне, зведе нанівець всі його конкурентні переваги".

"Трубопровідний газ прийшов у Європу десятки років тому, як то кажуть, "всерйоз і надовго", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!