"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Велика Кишеня" не віддає борги

Четвер, 10 червня 2010, 13:48

"Велика кишеня" припинила обслуговувати свої борги і відмовляється вести діалог з інвесторами.

Про це розповіла голова ради директорів торговця облігаціями - компанії "Інвестиційний капітал Україна" - Валерія Гонтарьова в інтерв'ю виданню "Экономические Известия".

"Компанія "Квіза-трейд", яка володіє мережею "Велика кишеня", почала реструктуризацію своїх боргів, але рік тому раптово перестала їх обслуговувати. Ніякого діалогу з реструктуризації зобов'язань не ведеться, хоча я неодноразово просила власника і менеджмент компанії почати конструктивний діалог з інвесторами", - сказала вона.

Гонтарьова додала, що "Інвестиційний капітал Україна" погоджується на довгострокову реструктуризацію і невисоку прибутковість.

Реклама:

Окрім цього, вона просила "Квізу-трейд" включити власників облігацій в переговори, які компанія веде з банками-кредиторами стосовно реструктуризації свого кредитного портфеля.

"Але "Квіза-трейд" не йде ні на які контакти і робить вигляд, що публічних боргів у неї просто немає", - підсумувала Гонтарьова.

Також голова ради директорів торговця облігаціями повідомила, що конфлікт навколо боргів власника "Великої кишені" стосується не тільки українських інвесторів.

"Зараз в Лондоні з "Квіза-трейд" з цього ж приводу судиться один з найбільших інвестиційних банків світу", - сказала Гонтарьова.

В "Інвестиційному капіталі України" побоюються, що на тлі затягування судових процесів може відбуватися спроба виведення активів з юридичної особи.

Компанія "Квіза Трейд" поєднує 48 магазинів "Велика кишеня", 2 "Просто маркет" в Україні та 10 - у Молдові (загальна площа - 206,1 тис. кв. м). Основним власником вважається підприємець Роман Лунін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: