Тігіпко вірить, що закон про держзакупівлі зменшить корупцію

Вівторок, 1 червня 2010, 21:02

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що прийняття Верховною радою закону про державні закупівлі дозволить вивести з тіні процеси держзакупівель і забезпечити економію бюджетних коштів, що зменшить прояви корупції та інших зловживань.

Так віце-прем'єр прокоментував ухвалення парламентом нової редакції цього закону, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прийняття цього закону з урахуванням європейської практики є суттєвим кроком наближення України до формування зони вільної торгівлі з ЄС. Крім того, цей закон дозволить значно посилити позиції України в переговорному процесі зі Світовим банком та Європейською комісією щодо продовження співпраці з ними", - сказав віце-прем'єр.

На думку Тігіпка, важливим моментом є розмежування функцій розробки державної політики та контролю за здійсненням держзакупівель: перша функція закріплена за Міністерством економіки, тоді як контроль покладається на Антимонопольний комітет як орган оскарження.

Реклама:

Законом також передбачено вдосконалення механізму оскарження.

Делеговані повноваження АМКУ не дозволять перетворити його на інструмент штучного затягування завершення процедури закупівель і забезпечать зацікавленість замовника усувати виявлені порушення, відзначив Тігіпко.

Тепер подача оскарження не буде припиняти процедуру закупівлі (за винятком випадків, коли АМКУ прийме відповідне рішення), що зменшить зловживання у сфері держзакупівель.

Тігіпко впевнений, що створення прозорого інструменту, який регулює держзакупівлі, є продовженням економічних реформ, спрямованих на стабілізацію державних фінансів, розвиток бізнесу та чесної конкуренції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!