Мінськ готовий піти на поступки заради Митного союзу

Вівторок, 1 червня 2010, 20:15

Білорусь готова піти на поступки заради участі у митному союзі, про створення якого з 1 липня оголосили Росія і Казахстан.

Про це заявив білоруський президент Олександр Лукашенко на зустрічі з російським віце-прем'єром Ігорем Шуваловим, повідомляє агентство Reuters.

Як відомо, наприкінці травня, після того, як білоруський прем'єр відмовився від участі в саміті в Санкт-Петербурзі через розбіжності з Москвою, Росія і Казахстан оголосили, що створять митний союз з 1 липня без участі Білорусі і що Мінськ може приєднатися до організації пізніше.

"Єдине чого б ми хотіли, щоб усе було пристойно і щоб наші відносини були засновані на рівноправ'ї та повазі. Якщо ми це будемо бачити, то підемо на будь-які компроміси, будь-які поступки, навіть якщо вони на якийсь період для нас будуть важкими і чутливими", - сказав із цього приводу Лукашенко.

Реклама:

Раніше Білорусь наполягала на тому, що із створенням митного союзу Росія повинна скасувати експортні мита на постачання нафти для білоруських НПЗ, у той час як зараз без мит постачаються лише 6,3 млн. тонн із середньорічного обсягу в 21,5 млн. тонн.

Лукашенко не уточнив, чи готовий він відмовитися від цієї вимоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!