"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До Києва приїхали перевіряючі з Енергетичного співтовариства

Вівторок, 1 червня 2010, 16:37

У Енергетичному співтоваристві (ЕС) сподіваються вже в найближчі дні скласти враження про просування України на шляху до членства в цій організації.

Про це у вівторок у Брюсселі заявив глава секретаріату Енергетичного співтовариства Славчо Нейков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що у вівторок до Києва прибула група представників ЕС, які мають намір зустрітися з міністром палива та енергетики Юрієм Бойко, а також проаналізувати стан прийняття закону щодо газового ринку.

Глава секретаріату також повідомив, що отримав відповідь на направлений раніше лист з проханням до нового керівництва прояснити ситуацію щодо перспективи розвитку двосторонніх відносин.

Реклама:

"Не так давно я отримав відповідь, де міститься підтвердження того, що уряд і міністерство палива та енергетики, зокрема, готовий продовжити нашу роботу і просуватися вперед. Але цей лист був досить загального характеру і я сьогодні очікую більш конкретних новин, тому що сьогодні наші представники прибули до Києва, і вони повинні зустрітися з міністром", - сказав Нейков.

Як повідомлялося, секретаріат ЕС на початку травня висловив стурбованість у зв'язку з тривалим очікуванням від української сторони відповіді на лист про перспективи співпраці.

"Найважливіше - визначити, де ми перебуваємо, і в цьому відношенні ми були б раді як можна швидше отримати інформацію про наміри України в плані подальшого поглиблення співпраці з ЕС в основному. І, друге: яке нинішнє становище "газового" закону. Ми були б раді отримати можливість дізнатися про наміри уряду в цьому відношенні", - сказав тоді Нейков.

При цьому він нагадав про ухвалене в грудні 2009 року на Раді міністрів ЕС рішення щодо членства України і Молдови в цій організації за умови прийняття "газового" законодавства.

Кишинів цю вимогу, на відміну від України, виконав. З 1 травня Молдова - повноправний член цієї організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: