"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврозона створює свій антикризовий фонд

Неділя, 9 травня 2010, 11:10

Лідери 16 країн, що входять до Єврозони, прийняли в ніч з 7 на 8 травня рішення про створення антикризового фонду, який має пом'якшити наслідки зростання державної заборгованості країн об'єднання.

Як відзначає газета The Wall Street Journal, учасники зустрічі домовилися виробити конкретні антикризові механізми уже10 травня, пише видання "Дело".

З яких саме джерел буде наповнюватися фонд, поки точно не відомо.

За однією з версій, яку пропонує газета, кошти для фонду може запозичувати Європейська комісія. При цьому які структури можуть виступити в якості кредиторів, WSJ не пояснює.

Ще однією можливістю видання називає викуп Європейським Центробанком (ЄЦБ) суверенних облігацій країн, що входять до Єврозони.

За даними газети, яка називає такий крок "ядерним", учасники зустрічі прямо не обговорювали цей варіант, однак і глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, і президент Євросоюзу Херман ван Ромпей підкреслили, що розглядатися будуть всі можливості.

Яка буде сума стабілізаційного фонду, видання не уточнює. Тим часом AFP, посилаючись на свої джерела, зазначає, що його обсяг може становити до 70 мільярдів євро.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!