"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко згадала ще одну галузь, яку може втратити Україна

Субота, 8 травня 2010, 10:51

Лідер об'єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що об`єднання українських і російських енергетичних підприємств призведе до втрати Україною власної атомної енергетики.

Як повідомляє сайт екс-прем'єра, про це вона сказала на прес-конференції у Вінниці.

"Якщо зараз буде створене спільне підприємство на основі нашого "Енергоатому" і російського "Росатому", як зараз доповідають це питання, якщо ці прогнози відбудуться, то українська атомна енергетика просто припинить бути українською. Тому що ми будемо мати там мінімальний пакет у 7-10% та навіть якщо 40% - з нами просто там ніхто не буде рахуватися", - заявила Тимошенко.

Лідер БЮТ констатувала, що українська атомна енергетика на 50% забезпечує країну електроенергією. "Я маю на увазі тільки атомну енергію, і це значить, що вона, крім цього, є однією з найдешевших. Тому що ми самі її генеруємо, ми самі знаємо їй ціну", - пояснила вона.

Реклама:

"Якщо атомна енергетика буде належати іншій державі, то нам встановлять ринкові світові ціни на електроенергію, які сьогодні в п'ять разів вищі, ніж ті ціни і тарифи, що споживають громадяни України", - резюмувала Тимошенко.

Раніше політик вже заявляла, що Україна може втратити енергетичну незалежність через створення спільного підприємства на основі "Нафтогаза" і "Газпрому".

Як повідомлялося, 30 квітня 2010 року в Сочі на спільному з прем`єр-міністром України Миколою Азаровим брифінгу російський прем'єр Володимир Путін заявив, що Росія пропонує Україні створити холдинг для спільної роботи в ядерній сфері.

Вже 5 травня прем'єр-міністр України підтвердив, що Україна домовилась із Росією про спільне будівництво заводу з виробництва ядерного палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!