"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінпраці перерахує пенсії без відома їх отримувачів

П'ятниця, 7 травня 2010, 20:04

Перерахунок пенсій з урахуванням нових розмірів прожиткового мінімуму буде здійснено за матеріалами пенсійних справ - без надання пенсіонерами заяви або будь-яких додаткових документів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою від 5 травня, з 1 січня 2010 року буде здійснено перерахунок пенсій, щомісячного довічного утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого законом про держбюджет-2010.

Повідомляється, що Пенсійний фонд зобов'язаний забезпечити нарахування та виплату перерахованого розміру пенсії або допомоги, починаючи з травня 2010 року.

Реклама:

"Вже в травні пенсіонери отримають доплату до нових розмірів пенсій і допомоги за додатковими відомостями за цей місяць", - підкреслюється в прес-релізі.

Згідно з новими нормами, будуть перераховані всі пенсійні виплати, розрахунок яких залежить від розміру прожиткового мінімуму.

Крім того, будуть перераховані також розміри пенсій, обчислених відповідно до закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб"; розміри пенсій за особливі заслуги; розміри щомісячної доплати до пенсії непрацюючим пенсіонерам, звільненим у зв'язку із закриттям ЧАЕС.

Крім того, мінімальна пенсійна виплата в травні складе 706 грн. Найменша пенсійна виплата у зв'язку з втратою годувальника на двох, а також трьох складе відповідно 847,2 грн. і 1059 грн. відповідно.

Всі вищевказані розміри будуть підвищуватися з підвищенням прожиткового мінімуму, пояснюють у міністерстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!