"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клуби питають Суркіса, де мільйони від УЄФА

П'ятниця, 7 травня 2010, 14:38

Професійна футбольна ліга просить президента Федерації футболу Григорія Суркіса надати звіт про витрачання 12 млн. грн., що призначалися на будівництво навчального центру молодіжної та юнацьких національних команд України з футболу в Гореничах.

Про це йдеться в листі президента Професійної футбольної ліги Мілета Бальчоса, передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Повідомляється, що протягом 2002-2004 років кошти, що належать клубам в рамках Програми Солідарності УЄФА, спрямовувалися керівництвом Федерації Футболу на будівництво навчально-тренувального центру молодіжної та юнацьких національних команд України з футболу в с. Гореничі.

"Кінцевими отримувачами таких коштів можуть виступати тільки клуби. Однак, клуби з розумінням поставилися до ідеї ФФУ побудувати такий комплекс і передали їй право використати з цією метою кошти солідарності УЄФА в сумі 12 млн. грн.", - йдеться в листі. 

Бальчос нагадує, що указом Президента України від 2 червня 2008 року вирішено опрацювати питання щодо створення в установленому порядку центру олімпійської підготовки з ігрових видів спорту в с. Гореничі.

Уряд прийняв відповідне рішення, передбачивши в бюджеті на будівництво центру олімпійської підготовки з ігрових видів спорту 448,2 млн. грн.

Реклама:

"Центр досі не збудований, а протягом останніх років про його активне будівництво навіть не йшла мова. Клуби ніколи не отримували підтверджень того, що кошти, виділені на будівництво центру в обсягах, наданих згідно з Програмою Солідарності УЄФА, будь-коли прямували на будівництво", - пише він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: