Ахметов 2010 року думає вкласти у вугілля сорок мільйонів

П'ятниця, 7 травня 2010, 13:56

Найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг ДТЕК планує в 2010 році вкласти в розвиток своїх збагачувальних підприємств 40 млн. грн.

Про це повідомив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цього року заплановані рекордні 40 млн. грн. інвестицій в цей бізнес. Тут ми очікуємо значного поліпшення показників - як виробничих, так і фінансових", - сказав він.

У сегменті збагачення вугілля ДТЕК управляє ТОВ "Моспинське вуглепереробне підприємство", ТОВ "Центральна збагачувальна фабрика "Павлоградська", ТОВ "ЦОФ "Кураховська", ВАТ "ЦЗФ "Добропільська" і ВАТ "ЦЗФ "Жовтнева".

Реклама:

Як повідомлялося, обсяг збагачення рядового вугілля підприємствами ДТЕК у першому кварталі 2010 року збільшився на 7,6% до 2,716 млн. тонн, тоді як випуск концентрату скоротився на 2,4% до 1,688 млн. тонн.

Обсяги збагачення рядового вугілля ДТЕК у 2009 році скоротилися на 0,9% в порівнянні з 2008 роком до 11,6 млн. тонн, а зниження випуску вугільного концентрату за минулий рік склало 5,4%.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Корпоративна структура групи сформована з трьох ланок: холдингова компанія (DTEK Holdings BV, Амстердам, Голландія), корпоративний центр (ТОВ "ДПЕК", підрозділи якого розташовані в Києві та Донецьку) і розташовані в чотирьох областях України виробничі підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: