П'ять міністерств отримали антимонопольні застереження

Четвер, 6 травня 2010, 16:13

Антимонопольний комітет рекомендував утриматися від переведення рахунків підпорядкованих державних підприємств та відомств у державні банки.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Про результати виконання рішення Комітету, міністерства повинні повідомити в десятиденний термін.

Надіслана вказівка Міністерствам транспорту та зв'язку, палива й енергетики, вугільної промисловості, аграрної політики та житлово-комунального господарства.

Реклама:

За висновками Комітету, такі дії міністерств можуть суттєво обмежити конкуренцію на ринку банківських послуг у вигляді зменшення кола надавачів таких послуг для значної кількості підприємств, зокрема й тих, що перебувають під контролем профільних регуляторів.

"Ринок банківських послуг є достатньо конкурентним, оскільки в Україні діє 175 банків, 18 з яких віднесені до найпотужніших банківських установ. Переведення рахунків усіх державних підприємств, агентств, бюро, центрів та інших державних структур у державні банки може розумітикся як антиконкурентні дії органів влади", - застерігає прес-служба.

Повідомляється, що присутні на засіданні уповноважені представники відповідачів погодилися з рекомендаціями, зобов'язавшись виконати їх у встановлений термін.

"Комітет тримає під прискіпливим контролем ринок фінансових послуг країни, зокрема, у цьому випадку банківський ринок", - відзначив Голова установи Олексій Костусєв.

Як відомо, банками державної власності є ВАТ Державний ощадний банк України, АТ Укрексімбанк, ВАТ АКБ Київ, АТ Родовідбанк і ПАТ АБ Укргазбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!