"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінтранс посилює контроль над малою авіацією

Четвер, 6 травня 2010, 14:40

У новій редакції Повітряного кодексу мають бути прописані штрафні санкції для фізичних осіб за порушення приватними власниками повітряних суден порядку використання повітряного простору.

Про це заявив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Розмір санкцій на власника і пілота повітряного судна за виліт без дозволу повинен бути мірою дисциплінарного впливу: змушувати задуматися, чи повторювати порушення", - сказав Єфименко.

У зв'язку з початком сезону виконання авіаційних робіт у сільському господарстві та випадками порушення порядку використання повітряного простору приватними повітряними суднами міністр попросив керівників усіх обласних державних адміністрацій здійснювати сильніший контроль за польотами літаками малої авіації.

Прес-служба міністерства повідомила, що буде посилений склад інспекторського нагляду в регіонах та збільшено кількість регіональних інспекторів.

Щоб не допустити виконання авіаційно-хімічних робіт без відповідного дозволу, Державіаадміністрація співпрацює з МВС, щоб організувати на місцях постійну взаємодію органів МВС та регіональних інспекторів з нагляду за безпекою польотів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: