"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" і "Вимпєлком" принесли Telenor 1 мільярд

Четвер, 6 травня 2010, 10:49

Виручка норвезької Telenor в першому кварталі 2010 року зросла на 3%, до 3,9 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише видання "Ведомости".

Президент Telenor Йон Фредрік Баксаас назвав I квартал для Telenor "дуже успішним" у зв'язку з "позитивними тенденціями на ринках Азії і Скандинавії".

Він зазначив, що в Скандинавії абоненти стали частіше купувати смартфони, а отже, принесли оператору додаткову виручку від передачі даних.

Фінансові результати Telenor включають в себе показники IV кварталу російського "Вимпєлкому" і українського "Київстару". Об'єднання цих двох операторів у холдинг Vimpelcom Ltd завершилося в квітні 2010 року, говориться в повідомленні Telenor.

За підсумками першого дня торгів акціями Vimpelcom Ltd на NYSE ринкова вартість частки Telenor у цій компанії (39,6%) склала близько 55 млрд. крон (близько 9 млрд. дол.), зазначив Баксаас.

Сума в 1 млрд. дол. утворилилася завдякі переоцінці інвестицій Telenor у "Київстар", пояснив представник норвезької компанії Маріанн Моє.

Реклама:

Акції "Київстару" не торгуваліся на біржі, і Telenor враховувала їх за балансовою вартістю, а папери Vimpelcom Ltd. торгуються і відображені у звітності за ринкових ціною. У результаті утворили різніцю, яку Telenor пріплюсує до виручки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: