"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР: економіка Європи ростиме повільніше докризового рівня

Середа, 5 травня 2010, 17:28

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) очікує відновлення зростання економіки країн, що розвиваються Європи, при цьому період відновлення буде тривалим.

Про це говориться в повідомленні ЄБРР з посиланням на президента банку Томаса Міров, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

ЄБРР вважає, що в майбутньому загостриться боротьба за джерела фінансування, а вплив таких ключових факторів докризового зростання, як прямі іноземні інвестиції і внутрішній попит, буде ослаблено.

Крім того, розвиток національних валют міг би допомогти подолати залежність від запозичень в іноземній валюті, а також сприяти зміцненню внутрішніх заощаджень, вважає Міров.

Реклама:

ЄБРР планує представити пропозиції щодо розвитку національних валют країн регіону на щорічних зборах ради директорів у Загребі в середині травня.

Банк також готує нову програму формування стійкого зростання економіки країн Європи, нові економічні прогнози планує опублікувати наступного тижня.

У повідомленні ЄБРР відзначається, що триватиме фінансування інфраструктурних проектів. Пріоритетними для інвестицій стануть Західні Балкани, менш розвинені країни Кавказу та Центральної Азії, а також Туреччина.

ЄБРР із урахуванням передбачуваного обсягу фінансування на найближчі роки передбачає збільшити статутний капітал на 50% - до 30 млрд. євро.

2010 року ЄБРР планує надати позичальникам 8 млрд. євро, з яких 1,76 млрд. євро вже були виділені протягом першого кварталу 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!