"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ не заважає Коломойському оволодіти ще одним летовищем

Середа, 5 травня 2010, 13:32

АМКУ схвалив передачу івано-франківського аеропорту в концесію структурі групи "

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ "Скорзонера" (Яремче Івано-Франківської обл.) отримати в концесію цілісний майновий комплекс Обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ".

Про це повідомила прес-служба АМКУ в середу.

Як повідомлялося, Івано-Франківська облдержадміністрація 30 березня 2010 визначила ТОВ "Скорзонера" переможцем конкурсу на передачу на 30 років "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ".

Реклама:

У конкурсі, крім ТОВ "Скорзонера", брало участь ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірна Івано-Франківської обл.).

Обидві компанії підконтрольні дніпропетровській групі "Приват" Ігоря Коломдйського.

При цьому нафтопереробне підприємство "Нафтохімік Прикарпаття" орендувало з 1 січня 2005 року територію аеропорту, а "Скорзонера" володіє відомим гірськолижним туристичним комплексом "Буковель" (Івано-Франківська обл.).

Оцінна вартість аеропорту 2006 року становила 36,7 млн. грн. Площа приміщень складає 16,6 тис. кв. м, площа земельної ділянки - 19,7 га.

Аеропорт придатний для експлуатації повітряних суден типу А-320, Б-737, ДС-9, МД-82, ТУ-154, Як-42, ТУ-134 та класом нижче вдень і вночі за правилами візуальних польотів та за правилами польотів на приладах .

Він має одну злітно-посадкову смугу зі штучним покриттям розміром 2500 на 44 м, один пасажирський термінал, максимальний пасажиропотік на годину - по 150 осіб на приліт і на виліт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: